warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN
PDF

Wij zijn op zoek naar drukkerijen die, samen met ons, een ECO-werkgroep willen opstarten.

(9/07/2018)

Naar aanleiding van het artikel over de duur-zaamheid van de grafische sector in de Factua van vorige maand, kregen we op onze redactie een interessant schrijven.

De briefschrijver vond namelijk dat een pleitrede over de milieuvriende-lijkheid van papier niet enkel in ons vakblad, maar over alle media heen gevoerd moet worden. Want nu hoor je in allerlei media nog téveel hardnekkige vooroordelen zoals  “spaar een boom, print dit niet” of “om bomen te sparen, ga digitaal”, zoals onlangs nog in een campagne van Proximus. En dat is nu juist niet het geval in de Europese papierindustrie. Zo sneuvelen er inderdaad gemiddeld een tweetal bomen voor één ton papier, maar die worden gemiddeld ook vervangen door 6 nieuwe bomen, die dan gedurende gemiddeld 10 à 30 tot zelfs 40 jaar groeien, CO2 stockeren, en onderhouden worden. Zo komt er jaarlijks 500.000ha bos bij in Europa.

Wij staan onze briefschrijver dan ook graag bij door een oproep te lanceren om een grootschalige campagne uit te bouwen, waarbij we de vele vooroordelen de wereld kunnen uit helpen.  En wat is jullie standpunt hierover?

Wij zijn op zoek naar drukkerijen die, samen met ons, een ECO-werkgroep willen opstarten. Deze groep zou als doelstelling het negatieve imago bij de overheid en het grotere doelpubliek willen bijschaven. Als er voldoende schouders zijn om dit project te dragen, dan kunnen we een mooie visuele overtuigende en geloofwaardige, wetenschappelijk onderbouwde campagne uitbouwen die de sector alleen maar ten goede komt.

Is de eco-werkgroep niks voor jou maar wil je wel jouw steentje bijdragen? Vraag alvast de brochure van het Paper Chain Forum aan en deel ze uit aan je klanten. Alle beetjes helpen!

Stuur een mailtje naar philippe.van.ongevalle@febelgra.be indien je je schouders onder het project wenst te zetten of voor meer informatie.