warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Nieuwe bedrijfspartner voor de Talentenschool Turnhout voor My future in Printing: Reynders Etiketten

(5/06/2019)

My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven en het onderwijs.De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde,technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekereberoepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.

Op 15 mei 2018 gaf Minister Kris Peeters het startsein voor dit project tijdens de Kickoff. “We hebben samen met de partners meer gedaan dan alleen maar een boostcampagne opgezet rond leren en werken in de grafische sector”, zegt Saskia Michielsen, Coördinerend directeur van Talentenschool Turnhout. “Samen met de bedrijfspartners werd een leerlijn werkplekleren uitgezet, wordt er gewerkt aan een leerlijn solliciteren en zijn de voorbereidingen voor ons 7dejaar Duaal leren  digital operator in de Printmedia sector volop bezig. Deze nieuwe opleiding start op 1 september 2019”.

“We zijn blij met de 10de bedrijfspartner voor ons project”, vult Gunther Melis, Technisch Adviseur Coördinator van Talentenschool Turnhout, aan. “Er zijn nog gesprekken gepland met 2 andere bedrijven die overwegen in te stappen. Dit toont aan dat vacatures in de grafische sector in de brede regio knelpuntberoepen zijn en dat de nood aan grafisch geschoold personeel hoog is. We kunnen spreken van een echt succes. Dit schooljaar hebben we het leerlingenaantal in het 5de jaar Drukken en Afwerken zien verdubbelen.We hopen dat we zo verder kunnen groeien, zodat we vele leerlingen een kwaliteitsvolle opleiding kunnen bieden en zo ons steentje kunnen bij dragen aan de grote vraag op de arbeidsmarkt. Voor werkzoekenden bestaat de mogelijkheid een vakopleiding te volgen in het Grafisch Competentiecentrum bij VDAB in Turnhout”.

Die nieuwe partner is REYNDERS Etiketten uit Boechout.  Reynders Etiketten ontwikkelt en drukt innovatieve en duurzame zelfklevende labels en shrink sleeves voor diverse sectoren. Het bedrijf heeft een breed en up-to-datemachinepark van flexopersen en digitale persen en staat door zijn meer dan 60 jaren ervaring erg hoog aangeschreven in heel Europa.

De convenant tussen Reynders Etiketten en My Future In Printing wordt ondertekend op donderdag 23 mei 2019 om 13.30 u. bij Reynders Etiketten in de Nijverheidsstraat 3, 2530 Boechout.

 

Voor meer info:

www.reynders.com

https://www.facebook.com/myfutureinprinting

Saskia Michielsen (directeur), saskia.michielsen@talentenschoolturnhout.be, 0494/29 82 51

Gunther Melis (TAC), gunther.melis@talentenschoolturnhout.be, 0474/66 34 54

An Meeussen, HR manager an.meeussen@reynders.com, 03 460 14 27