warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Algemeen

Nieuwe bedrijfspartner voor de Talentenschool Turnhout voor My future in Printing: Reynders Etiketten (5/06/2019)
My Future in Printing is een unieke samenwerking tussen grafische bedrijven en het onderwijs.De grafische sector in de brede regio rond Turnhout zoekt gemotiveerde,technische mensen die als grafisch operator of grafisch afwerker aan de slag willen. Talentenschool Turnhout leidt leerlingen op tot deze werkzekereberoepen. Samen tonen ze in My Future in Printing hoe innovatief, afwisselend en aantrekkelijk de grafische beroepen in de regio zijn.
Indexering SWT op 1 september 2018 (14/09/2018)
De spilindex voor de sociale uitkeringen is overschreden in augustus 2018. Hierdoor worden de sociale uitkeringen geïndexeerd met 2%. In het kader van SWT worden volgende bedragen aangepast.
Breaking News - Sociale onderhandelingen (29/09/2017)
Stand van zaken CAO onderhandelingen PC130 26.09.2017
LAST CALL: Authentiek Netwerken op dinsdag 20 juni 2017 (14/06/2017)
Febelgra (afdeling Antwerpen en Oost-Vlaanderen) nodigt u uit op dinsdag 20 juni 2017 uit op een interactieve workshop “authentiek netwerken”.
Factua mei werd gedrukt op Distinction® Laid van Papyrus (14/06/2017)
De uitzonderlijke look & feel van de Factua mei-editie, Roadmap 2050, is u zeker opgevallen. Deze Factua dankte haar bijzondere uitstraling aan Distinction® Laid van Papyrus.
Onderzoeksproject “The Lean Files” focust op procesverbetering vanaf “klantencontact” tot “prepress” bij kleine drukkerijen (14/06/2017)
De opleidingen ‘Grafische en Digitale Media’ en ‘Office Management’ van de Arteveldehogeschool werken sedert september vorig jaar samen aan het praktijkwetenschappelijk onderzoek (PWO) ‘The lean files’. Aanvankelijk werd de aanlevering en verwerking van inkomende bestanden in kleinere drukkerijen onder de loep genomen. Grafische bedrijven staan gekend voor het snel oppikken van nieuwe technologieën en productieprocessen. Maar het verwerken van inkomende bestanden verloopt in vele bedrijven nog steeds te weinig gestructureerd waardoor de kosten soms hoog kunnen oplopen.
Interprofessionele actiedag op 21.06.2017 (14/06/2017)
Febelgra ontving het schrijven van het gemeenschappelijk vakbondsfront waarin zij hun actie aankondigen rond “sociale dumping”, meer bepaald m.b.t. de Europese dienstenkaart.
Kalenderwedstrijd 2017: Anita Okrasa ontvangt studentenprijs (9/05/2017)
Tijdens de prijsuitreiking van de Kalenderwedstrijd op 22 maart werd Anita Okrasa van de Haute Ecole Francisco Ferrer te Brussel uitgeroepen tot laureate van de studentenprijs. Omdat ze toen niet aanwezig kon zijn, ging het bestuur van de Kalenderwedstrijd haar de trofee persoonlijk overhandigen in Brussel.
Design-agenda wint KW Award 2017. Ook Belgische inzendigen doen het uitstekend (24/03/2017)
Tijdens de feestelijke prijsuitreiking, met zo’n honderd bezoekers, in het Awarehouse in Scherpenzeel reikte topcouturier en KW-jurylid Ronald Kolk op 22 maart 2017 de KW Award uit aan Geeke Voortman van ontwerpbureau Wie Maakt Het voor haar Design-agenda. De agenda was door de vakjury genomineerd en door het publiek gekozen tot uiteindelijke winnaar.
Let op! (31/01/2017)
Het document in bijlage is opnieuw een poging om een bedrijf ongewild een contract van 24 maand te laten afsluiten. Wij maken hiervan melding zodat onze grafische leden alert zijn en hier niet ongewild op in gaan.
meer ...

Persbericht
20/10/2016 Febelgra-prijzen 2016 uitgereikt
Onderzoek naar het ondernemerschap bij studenten, de complete ontwikkeling van een limited edition box en een volledig nieuwe huisstijl voor een wetenschappelijke organisatie. Stuk voor stuk uitmuntende eindwerken van afstuderende bachelors grafische en digitale media, die beloond werden met de Febelgra-prijs. Op 19 oktober vond de laatste uitreiking van het jaar plaats in de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. De Arteveldehogeschool en Haute Ecole Ferrer kenden eerder hun laureaat. Met de Febelgra-prijs zet de beroepsvereniging Febelgra aanstormend grafisch talent in de kijker.
4/07/2016 Economische impact Brexit beperkt voor Belgische grafische sector
De uitstap van Groot-Brittannië uit de EU zou beperkte gevolgen kunnen hebben voor de export van de Belgische grafische sector. Dat leidt Febelgra af uit de huidige exportcijfers, waarin het aandeel van Groot-Brittannië 4,15% bedraagt.
3/05/2016 Nieuwe directeur-generaal Febelgra
De raad van bestuur van Febelgra heeft Philippe Van Ongevalle aangesteld als nieuwe directeur-generaal voor de federatie van de grafische sector.
25/03/2015 Samenwerkingsakkoord Fedustria en Febelgra
Fedustria (de beroepsorganisatie van de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie) en Febelgra (de Belgische federatie van de grafische sector) hebben op vrijdag 20 maart 2015 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, die start op maandag 30 maart 2015.
17/02/2015 Waarom e-facturatie geen heilige koe is
Brussel - Digitaal communiceren is vandaag niet weg te denken uit de samenleving. Het probleem is echter dat het hele debat tot zo’n hype wordt verheven, dat de argumenten niet altijd even correct en genuanceerd zijn. Febelgra, de federatie van de grafische sector in België, reageert hiermee op de uitspraken van de minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Die geeft aan dat e-facturatie van en naar de overheid binnen de vijf jaar de norm zou moeten worden. De beroepsvereniging pleit voor een eerlijke communicatie in dit verband.
meer ...

Standpunten
Open brief aan de grafische bedrijfsleiders (13/09/2017)
Rapporten en link commissie Papier (7/07/2016)
Rapport en brief Commissie Papier (CRB) opgestuurd naar alle regeringen en diverse overheden.
WCO: oproep tot meer verantwoordelijkheid (23/11/2012)
Sinds de invoering van de wet op de continuïteit van de ondernemingen in 2009 blijven bepaalde dossiers met regelmaat voor de nodige beroering zorgen in de grafische sector. Deze consternatie is op zich al een aanwijzing dat er meer aan de hand is.