warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Federatie van de Belgische grafische sector

FEBELGRA is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie en vertegenwoordigt alle zelfstandige ondernemingen in de drukkerijsector, de prepress- en de afwerkingbranches.

De industrietak is een zeer arbeids- en kapitaalintensieve sector. Hij telt 1.137 werkgevers die 13.258 mensen tewerkstellen. Tevens zijn er in de grafische sector (Nace-bel 18.1) in ons land 4.463 zelfstandigen (2.799 in hoofdactiviteit; 1.256 in nevenactiviteit; 408 actief na pensioen). De grafische sector is een uitgesproken KMO sector: 74,2% van de ondernemingen hebben minder dan 10 werknemers in dienst, 95% minder dan 50. In 2011 werd een omzetcijfer van 2,86 miljard € (excl. Nace-bel 18.11 - krantendrukkerijen) en 3,09 miljard € (incl. Nace-bel 18.11) gerealiseerd. In 2011 was 44% van de omzet te danken aan export. De investeringen bedroegen in 2011: 155,2 miljoen € (excl. Nace-bel 18.11).

Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis van de grote, middelgrote en kleine ondernemingen van de sector. Febelgra treedt op als officieel woordvoerder van de sector bij de regionale, federale, Europese en internationale overheden, bij de administratie, de vakbonden, de media, de academische wereld en de niet-gouvernementele organisaties. Haar acties betreffen alle materies die belangrijk zijn voor de grafische nijverheid. Deze zijn vooral toegespitst op de economische, sociale, federale, regionale en internationale reglementeringen, fiscale, juridische en milieuvraagstukken en promotieactiviteiten.

Als koepelorganisatie staat Febelgra in voor de rechtstreekse contacten en dienstverlening aan de aangesloten bedrijven.  

Meer weten?

Blader doorheen onze doelstellingen, maak kennis met onze organisatie en contacteer ons met uw vragen!