warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Algemeen

Breaking News - Sociale onderhandelingen (29/09/2017)
Stand van zaken CAO onderhandelingen PC130 26.09.2017
LAST CALL: Authentiek Netwerken op dinsdag 20 juni 2017 (14/06/2017)
Febelgra (afdeling Antwerpen en Oost-Vlaanderen) nodigt u uit op dinsdag 20 juni 2017 uit op een interactieve workshop “authentiek netwerken”.
Factua mei werd gedrukt op Distinction® Laid van Papyrus (14/06/2017)
De uitzonderlijke look & feel van de Factua mei-editie, Roadmap 2050, is u zeker opgevallen. Deze Factua dankte haar bijzondere uitstraling aan Distinction® Laid van Papyrus.
Onderzoeksproject “The Lean Files” focust op procesverbetering vanaf “klantencontact” tot “prepress” bij kleine drukkerijen (14/06/2017)
De opleidingen ‘Grafische en Digitale Media’ en ‘Office Management’ van de Arteveldehogeschool werken sedert september vorig jaar samen aan het praktijkwetenschappelijk onderzoek (PWO) ‘The lean files’. Aanvankelijk werd de aanlevering en verwerking van inkomende bestanden in kleinere drukkerijen onder de loep genomen. Grafische bedrijven staan gekend voor het snel oppikken van nieuwe technologieën en productieprocessen. Maar het verwerken van inkomende bestanden verloopt in vele bedrijven nog steeds te weinig gestructureerd waardoor de kosten soms hoog kunnen oplopen.
Interprofessionele actiedag op 21.06.2017 (14/06/2017)
Febelgra ontving het schrijven van het gemeenschappelijk vakbondsfront waarin zij hun actie aankondigen rond “sociale dumping”, meer bepaald m.b.t. de Europese dienstenkaart.
Kalenderwedstrijd 2017: Anita Okrasa ontvangt studentenprijs (9/05/2017)
Tijdens de prijsuitreiking van de Kalenderwedstrijd op 22 maart werd Anita Okrasa van de Haute Ecole Francisco Ferrer te Brussel uitgeroepen tot laureate van de studentenprijs. Omdat ze toen niet aanwezig kon zijn, ging het bestuur van de Kalenderwedstrijd haar de trofee persoonlijk overhandigen in Brussel.
Design-agenda wint KW Award 2017. Ook Belgische inzendigen doen het uitstekend (24/03/2017)
Tijdens de feestelijke prijsuitreiking, met zo’n honderd bezoekers, in het Awarehouse in Scherpenzeel reikte topcouturier en KW-jurylid Ronald Kolk op 22 maart 2017 de KW Award uit aan Geeke Voortman van ontwerpbureau Wie Maakt Het voor haar Design-agenda. De agenda was door de vakjury genomineerd en door het publiek gekozen tot uiteindelijke winnaar.
Let op! (31/01/2017)
Het document in bijlage is opnieuw een poging om een bedrijf ongewild een contract van 24 maand te laten afsluiten. Wij maken hiervan melding zodat onze grafische leden alert zijn en hier niet ongewild op in gaan.
Join our social media! (25/01/2017)
In de vorige edities van de Factua besproken we al ons nieuwjaarsvoornemen: verruiming. Voor 2017 trachten we het ledental en de diversiteit ervan te vergroten. Ons ledenwervingscampagne stoelt op het principe: zichtbaarheid.
Standpunt FEBELGRA mbt het ontwerp IPA 2017-2018 (13/01/2017)
De Federatie van de Belgische Grafische Ondernemingen heeft ernstige bedenkingen over het ontwerp IPA. Het akkoord gaat uit van een maximale loonmarge van 1,1% en dient daadwerkelijk rekening te houden met de specifieke situatie van de grafische sector en het behoud van de tewerkstelling en de concurrentiekracht.
Nieuwe Adobe Creative Cloud licentie nodig? Bespaar met Febelgra! (13/10/2016)
OPROEP: FEBELGRA ZOEKT 50 NIEUWE LICENTIES VOOR ADOBE CREATIVE CLOUD! Wilt u een licentie voor Adobe Creative Cloud aankopen? Doe dit via Febelgra. Wij werken momenteel aan een overeenkomst met Adobe om voordelige tarieven te bekomen voor onze leden.
Febelgra-lid De Bie Printing Voka Ambassadeur 2016 (3/10/2016)
Met Award@Voka bracht Voka – Kamer van Koophandel Mechelen voor het derde opeenvolgende jaar hulde aan verdienstelijk ondernemerschap in de Mechelse regio. Voor de Award Voka Ambassadeur 2016 kwamen vijf bedrijven in aanmerking. Uiteindelijk kaapte De Bie Printing uit Duffel de prijs weg.
Arteveldehogeschool PWO Onderzoeksproject ‘The lean files’ (6/09/2016)
Onderzoeksproject ‘The lean files’ zoekt commerciële drukkerijen met maximum 15 medewerkers.
W2P.pro - Welke rol speelt internet in uw verkoop? (8/08/2016)
Febelgra en VIGC onderzochten samen de stand van zaken van web-to-print in onze grafische sector. Hierbij vindt u het volledige overzicht van alle informatie, cases, verslagen van expertennetwerken en het lastenboek. Een must-read voor elke grafische ondernemer die bij wil blijven.
Reactie aan Marghem: Scheer papieren en plastic zakken niet over dezelfde kam (6/07/2016)
Febelgra pleit voor een correcte benadering van papier als duurzaam alternatief voor de plastic verpakking. In navolging van een Europese richtlijn wil Minister Marghem actie ondernemen om het verpakkingsafval te verminderen. Hierbij wil ze echter de beoogde ontradende minimumprijs op plastic verpakkingen doortrekken naar verpakkingen in papier. Onjuist en onlogisch, volgens de bijzondere raadgevende commissie van papier van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), waar Febelgra ook in zetelt.
Antwerpse studente ontwerpt nieuwe verpakkingen van Friskies® (5/07/2016)
Anoek Dasseville uit Stabroek sleept Friskies® Design Challenge in de wacht.
Paper goes digital! Volg Paper Chain Forum via social media (29/06/2016)
“Bespaar papier, red bomen!” en andere ‘green washing’ schaadt de reputatie van onze papierketen. Paper Chain Forum, dat heel de papierketen vertegenwoordigt en waarvan Febelgra deel uitmaakt, geeft papier via sociale media een stem.
Bachelorproeven Grafische en digitale media van de Arteveldehogeschool nu consulteerbaar (15/06/2016)
Elk jaar werken laatstejaarsstudenten aan hun bachelorproef. Ook dit keer heeft dit een hele reeks interessante en printgerelateerde eindresultaten opgeleverd. Deze worden ontsloten voor het brede publiek en kunnen vanaf heden geconsulteerd worden.
BSA opnieuw op kruistocht, Febelgra neemt het voor u op! (15/06/2016)
Febelgra is ontstemd door een nieuwe schrikcampagne van BSA, the Business Software Alliance. Via een specifieke direct mailing dreigt BSA met controles op softwarelicenties. Bovendien raadt ze de geadresseerden aan om via de BSA-website bepaalde ‘tools’ te downloaden om illegale software op te sporen. Net zoals vorige campagnes is de ondertoon dreigend en de aanpak agressief. We hebben BSA gecontacteerd en raden onze leden ondertussen aan om niet in te gaan op de brief, maar proactief te werk te gaan.
Preventieplan verpakkingsafval – deadline 30 juni 2016 (14/05/2016)
Bedrijven die ‘verpakkingsverantwoordelijke’ zijn voor grote hoeveelheden verpakkingsafval, dienen een preventieplan voor verpakkingsafval op te stellen. Het huidige preventieplan verpakkingsafval loopt van de periode juni 2013 tot juni 2016. Nu de eindtermijn nadert, dient u werk te maken van de eindevaluatie en voorbereidingen te treffen voor het nieuwe preventieplan. Hierbij kan u ervoor kiezen om in te stappen in het sectoraal plan van Febelgra, begeleid door Fedustria.