warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Sociaal
4/07/2016 Economische impact Brexit beperkt voor Belgische grafische sector
De uitstap van Groot-Brittannië uit de EU zou beperkte gevolgen kunnen hebben voor de export van de Belgische grafische sector. Dat leidt Febelgra af uit de huidige exportcijfers, waarin het aandeel van Groot-Brittannië 4,15% bedraagt.
3/05/2016 Nieuwe directeur-generaal Febelgra
De raad van bestuur van Febelgra heeft Philippe Van Ongevalle aangesteld als nieuwe directeur-generaal voor de federatie van de grafische sector.
25/03/2015 Samenwerkingsakkoord Fedustria en Febelgra
Fedustria (de beroepsorganisatie van de Belgische textiel-, hout- en meubelindustrie) en Febelgra (de Belgische federatie van de grafische sector) hebben op vrijdag 20 maart 2015 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, die start op maandag 30 maart 2015.
17/02/2015 Waarom e-facturatie geen heilige koe is
Brussel - Digitaal communiceren is vandaag niet weg te denken uit de samenleving. Het probleem is echter dat het hele debat tot zo’n hype wordt verheven, dat de argumenten niet altijd even correct en genuanceerd zijn. Febelgra, de federatie van de grafische sector in België, reageert hiermee op de uitspraken van de minister van Digitale Agenda Alexander De Croo. Die geeft aan dat e-facturatie van en naar de overheid binnen de vijf jaar de norm zou moeten worden. De beroepsvereniging pleit voor een eerlijke communicatie in dit verband.
17/12/2014 83% grafische ondernemingen zonder stakers op 15 december 2014 - resultaten rondvraag Febelgra
Het effect van de nationale staking viel in de grafische sector over het algemeen goed mee. Ondanks verschillende vakbondsacties en blokkades, kwamen heel wat werkwilligen opdagen. Toch is de economische schade bij ondernemingen met stakers aanzienlijk, vooral in Brussel en Wallonië in vergelijking met Vlaanderen. Dat blijkt uit een rondvraag van Febelgra, de federatie van de grafische sector in België, bij haar leden.
28/02/2013 Reparatiewet WCO: Federatie Grafische Industrie (Febelgra) reageert
Op 27 februari 2013 stelde minister van Justitie Annemie Turtelboom een wetsontwerp voor ter bijsturing van de wet betreffende de continuïteit van ondernemingen (WCO). Febelgra, de Belgische federatie van de grafische industrie, heeft altijd ten volle erkend dat de WCO-wet in 2009 met de beste bedoelingen is tot stand gekomen maar heeft ook steevast gewezen op het feit dat de laagdrempeligheid ervan alsook een aantal gebreken in de wet (m.b.t. het preventieve luik, de toegang tot procedure en de stemming over het reorganisatieplan) de deur open zetten voor misbruiken.
10/09/2010 Persbericht : Overheidsdrukkerij Fedopress maakt met belastinggeld grafische sector kapot
Lastenboek bevestigt overheidsintentie om grafische sector rechtstreeks met ongelijke middelen te beconcurreren. Grafische Industrie eist tevergeefs maatregelen van Minister Reynders. Front van werkgevers en werknemers organisaties krijgt vorm.
9/07/2010 Persbericht : Dodelijke prijzenoorlog wurgt grafische sector
Beroepsfederatie Febelgra in aanval tegen concurrentieverstoring.
29/06/2010 Persbericht: grafische sector wil actie tegen concurrentie verstoring
Beroepsvereniging Febelgra roept politiek op tot concrete maatregelen en meer ademruimte voor grafische industrie.