warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Incassodienst

Trage of moeilijke betalers?

Eén derde van de faillissementen in onze sector wordt veroorzaakt door liquiditeitsproblemen ten gevolgen van wanbetalers.

Febelgra kan haar impact als federatie aanwenden om u te helpen bij het innen van uw onbetaalde facturen. We nemen de volledige inningsprocedure op ons, gesteund door gespecialiseerd juridisch advies.

En met succes, ongeveer 70% van de dossiers die we jaarlijks behandelen kennen een gunstige afloop, jaarlijks slagen de regionale Febelgra secretariaten erin om bijna 500.000 EUR te recupereren voor onze leden.

Geef de sumiere factuurinformatie door aan uw secretariaat en Febelgra zorgt voor de opvolging van het dossier, neemt contact op met de schuldenaar, stuurt maningen, schakelt wanneer nodig één van haar advocaten in, ...

Doelstellingen

  • zo snel mogelijk uw niet betaalde sommen innen
  • de klanten aansporen om facturen tijdig te betalen
  • de reputatie van uw bedrijf als een ernstige handelspartner verstevigen
  • het respect voor contracten afdwingen

Werking en procedure

Bij ontvangst van uw aanvraag zal het secretariaat de onderneming contacteren en wordt de nalatige klant in gebreke gesteld (zowel per aangetekend schrijven, als met een gewone zending). Op basis van de verkoopsvoorwaarden van de onderneming berekent Febelgra de verschuldigde verwijlintresten en schadevergoeding die, indien gewenst, eveneens aan de klant aangerekend kunnen worden. Indien nodig wordt er een afbetalingsplan voorgesteld. Een telefonische opvolging wordt verzekerd en de onderneming wordt van elke actie of reactie op de hoogte gebracht.

Geïnteresseerd?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze dienst en andere voordelen van het lidmaatschap.