warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Kalenderwedstrijd 2017: Anita Okrasa ontvangt studentenprijs

(9/05/2017)

Tijdens de prijsuitreiking van de Kalenderwedstrijd op 22 maart werd Anita Okrasa van de Haute Ecole Francisco Ferrer te Brussel uitgeroepen tot laureate van de studentenprijs. Omdat ze toen niet aanwezig kon zijn, ging het bestuur van de Kalenderwedstrijd haar de trofee persoonlijk overhandigen in Brussel.

De grafische afdeling van de Brusselse hogeschool heeft al een lange samenwerking met Febelgra. Tijdens een van deze contacten ontstond de idee om, als eerste Franstalige school, deel te nemen aan dit van oorsprong Nederlands event dat sinds enkele jaren ondersteund wordt door Febelgra.

De uitdaging voor de studenten van de Haute Ecole was dus niet enkel een originele kalender te ontwerpen, maar ook de begeleidende teksten in het Nederlands op te maken. Tot verrassing van iedereen werd de genomineerde van de school meteen de algemene winnares bij de studenten.

Anita Okrasa bedankte dan ook iedereen die haar geholpen had. “Marc Immerechts, vice-directeur van de school en lesgever grafisch ontwerp gaf me enkele tips die voor mijn werk een extra dimensie betekenden. Mevrouw Géraldine Panier, leerkracht Nederlands, hielp me bij het opmaken van de Nederlandse teksten. En ook mijn dank aan Mevrouw De Groote, schooldirectrice, omdat ze deze opdracht in het takenpakket van dit schooljaar liet opnemen. En de bestuurders van de KW die speciaal voor mij naar Brussel kwamen om de prijs te overhandigen.”Anita Okrasa ontving een 3D print, een certificaat en een cheque. Haar winnende werk is een ‘Kalender van Sterrenbeelden’. Op elk blad staat er wat uitleg over het sterrenbeeld van die maand. De technische informatie die ten behoeve van de jury bij de inzending was gevoegd gaf duidelijke instructies over het drukproces. Het moeilijkste deel voor het realiseren van deze kalender is het gebruik van fosforescerende inkten (offset of zeefdruk). Die zorgen ervoor dat het drukwerk in het donker kan gezien worden. Ook wordt gebruik gemaakt van goudfolie.

www.kalenderwedstrijd.be