warning


Zoeken
 
in febelgra.be:
 
in onze leden:
Connect via LinkedIN

Design-agenda wint KW Award 2017. Ook Belgische inzendigen doen het uitstekend

(24/03/2017)

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking, met zo’n honderd bezoekers, in het Awarehouse in Scherpenzeel reikte topcouturier en KW-jurylid Ronald Kolk op 22 maart 2017 de KW Award uit aan Geeke Voortman van ontwerpbureau Wie Maakt Het voor haar Design-agenda. De agenda was door de vakjury genomineerd en door het publiek gekozen tot uiteindelijke winnaar.

Voor het eerst in de 35-jarige geschiedenis van de Kalenderwedstrijd ging de hoofdprijs naar een product bedoeld voor winkelverkoop. De even stijlvolle als functionele agenda van Geeke Voortman werd met 30 procent van de stemmen verkozen tot winnaar. In totaal werd er op de 9 genomineerden meer dan 1.600 keer gestemd.

De KVGO-prijs ging dit jaar naar de Zwarte Zwaan van Zwaan Printmedia. De drukkerij brak met deze bureaukalender met een 33 jarige traditie van “Lange Zwaan”-wandkalenders.

De Febelgra-prijs ging naar de bureaukalender “Beleef de 5 zintuigen” van milieu- en preventiepartner Consultes. De prijs werd in ontvangst genomen door Els Vansteenkiste (Something Els), die het project coördineerde, en door Anne-Sophie De Smet van Dioss Print Solutions, dat voor het drukwerk zorgde. De ‘vijf zintuigen’ behaalden ook het tweede aantal stemmen in de strijd voor de hoofdprijs.

Cayman (Vanden Broele Group te Brugge) ontving de Typografie-prijs voor de Cayman scheurkalender, een ontwerp van Ann Maelfeyt.

Op de stand van de Kalenderwedstrijd stemde het publiek van de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign op “Anniversary 170 years” van Van Heertum Design. Aan deze bijzondere kalender werkten maar liefst 9 grafische bedrijven mee. Hier eindigde de Cayman scheurkalender tweede.

In de studentencategorie werd het ontwerp van Anita Okrasa van Haute École Francisco Ferrer te Brussel, “Kalender van Sterrenbeelden” verkozen tot overall winnaar KW Award Studentenwedstrijd.

Lees het artikel in Factua 04/2017

www.kalenderwedstrijd.be

www.iloveprint.be