NEWSFLASH - 8/06/2020 - Verlenging en uitbreiding van het Bankenplan

Economisch-fiscaal

Er werd een nieuw akkoord gesloten tussen de financiële sector en minister van Financiën Alexander De Croo. Hierna volgt een kort overzicht van de nieuwe maatregelen die specifiek voor ondernemingen en zelfstandigen van belang zijn:

1. De mogelijkheid tot het verkrijgen van een betalingsuitstel van een bedrijfskrediet is nu verlengd tot 31 december 2020. Concreet betekent dit dat ondernemingen die een betalingsuitstel hebben verkregen tot 31 oktober, bijkomend uitstel kunnen vragen tot 31 december 2020.

2. Ook het instapmoment voor de garantieregeling voor nieuwe kredieten met een looptijd van 12 maanden wordt verlengd tot 31 december 2020. Voor dit soort kredieten bestaat een staatswaarborg van 50 miljard.

3. Er komt een nieuwe garantieregeling van 10 miljard EUR voor kmo-kredieten met een looptijd van meer dan 12 maanden tot maximaal 36 maanden.

Contacteer voor meer informatie uw bankinstelling of raadpleeg https://www.febelfin.be/nl/consumenten/artikel/alles-wat-je-moet-weten-over-het-coronavirus-en-jouw-geld

Marc Vandenbroucke

Algemeen Directeur Febelgra