DPG Media wil Lokerse drukkerij EPC sluiten

DPG Media België kondigt vandaag de intentie aan om haar drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. Onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen worden er gedrukt, de drukkerij stelt 63 arbeiders en 15 bedienden te werk.

Je kan er niet naast kijken langs de E17, het Eco Print Center in Lokeren. Het is al jaren de vaste drukkerij voor alle uitgaven van DPG Media, met welbekende dagbladen Het Laatste Nieuws en De Morgen voorop. In een persbericht kondigt DPG de intentie tot sluiting van de drukkerij aan, daartoe is maandag een consultatie- en informatieronde gestart. 

"Wereldwijd leidt de digitalisering van media tot een vermindering van papieren oplages van kranten, magazines en reclamedrukwerk. Als gevolg hiervan kampen drukkerijen overal in Europa met capaciteitsoverschotten. Sinds 2015 dalen de oplages van papieren kranten in Europa met gemiddeld 4 procent. Ook in België zet deze trend zich door, wat zich laat voelen in de oplages die het EPC te verwerken krijgt," staat er te lezen in het artikel van Het Laatste Nieuws.

"Het EPC koos in 2006 als eerste drukkerij in België voor waterloze druktechnologie. De technologie brak internationaal niet verder door en daarom kampen de drukkerijen die deze techniek gebruiken met een competitief nadeel. Noodzakelijke technische optimalisaties in de industrie blijven achterwege omdat zowel het aantal drukmachines, als het aantal leveranciers van onderdelen terugloopt".

Lees het volledige artikel op de website van HLN

Foto van DPG Media