Sleept jouw grafische creatie de Henry van de Velde Award 23 in de wacht?

De meest prestigieuze design awards van België zijn er weer, en misschien zijn ze wel op zoek naar jou. Ook dit jaar is er een Graphics prijs voor een product, dienst of systeem, analoog of digitaal, waarbij de vorm van communicatie of de communicatiedrager duidelijk een meerwaarde heeft en zorgt voor heldere communicatie die zijn doelgroep effectief bereikt. Dit kunnen zijn: de vormgeving van letters, boeken, catalogi, brochures, tijdschriften en kranten, aankondigingen en posters, uitnodigingen, kalenders, maar ook illustraties, storytelling en infographics, webdesign en motion graphics, corporate identity, campagnes en bewegwijzering. Heb jij of jouw bedrijf zo’n pronkstuk gemaakt dit jaar? Grijp dan jouw kans, en wie weet zelf een gouden, zilveren of bronzen award.

De Henry wat?

De Henry van de Velde Awards zetten Vlaamse ontwerpers en bedrijven in de spotlight, zorgen voor persaandacht en een grote publieke belangstelling. Je kan een vernieuwend product of duurzaam innovatief project indienen voor verschillende categorieën: Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Graphics, Habitat en Spaces.

De winnaars worden dan bekend gemaakt tijdens een feestelijke awardshow in Bozar, gevolgd door de opening van de tentoonstelling waar alle werken twee maand lang te bewonderen zijn.

I’m in! Hoe kan ik deelnemen?

Zorg dat je het reglement goed doorgenomen hebt, en op de hoogte bent van alle deelnamecriteria. Neem de contactgegevens van het ontwerpbureau, opdrachtgever of partners bij de hand alsook de nodige info en materialen over het project. All set? Klik dan hier om je in te schrijven.

Verloop van de wedstrijd

  • 31 mei – deadline voor inschrijving
  • 1 juli – selectieronde 1 door de jury
  • 31 augustus – selectieronde 2 en bepaling winnaars
  • 15 november – bekendmaking winnaars
  • 15 november tot 20 december – online stemming Public Gold Award 23
  • Februari – awardshow en start tentoonstelling

Meer informatie de website.