Evenementen

Febelgra organiseert op regelmatige basis events en workshops over onderwerpen die haar leden aanbelangen. Leden worden hierop officieel uitgenodigd met een uitnodigingskaart en/of via email. Vanaf nu dient u zich als lid op elk evenement in te schrijven via deze website. U ontvangt dan meteen een bevestiging van uw inschrijving.

De events zijn meestal gratis, tenzij anders vermeld.

Suggesties voor events zijn ook steeds welkom aan het adres van marketing@febelgra.be

Aankomende evenementen

Voorbije evenementen

Algemene Vergadering - 08/06/2023

8 juni was het weer tijd voor onze jaarlijkse Algemene Vergadering. Ditmaal was het bioscoopcomplex van Kinepolis Brussel de place to be

Lees meer en ontdek de foto's

PrintBar Brussel - Wallonië - 15/09/2022

De ‘Place to be’ van de 2de PrintBar Brussel-Wallonië was de
Citadel van Namen. Lees hier het verslag.
 

Karton & Print - de perfecte match@stora Enso - 06/09/2022

Na uitstel omwille van corona was het op 6 september dan eindelijk zo ver. Bijna 80 leden en partners tekenden present voor dit event.

Lees meer en bekijk de foto's.

PrintBar West-Vlaanderen - 22/06/2022

In West-Vlaanderen waren we alweer toe aan de tweede editie PrintBar, deze keer “ant zeetje”, zoals het in de volksmond luidt.

Lees meer en bekijk de foto's.

PrintBar Antwerpen - 16/06/2022

Op 16 juni trokken we met meer dan 30 leden naar de Antwerpse hotspot Plein Publiek, bekend om zijn feestelijke serre en gevormd door tientallen containers.

Lees meer en bekijk de foto's.

Ledendag Pairi Daiza - 05/06/2022

Desondanks de regen trotseerden meer dan 150 mensen de ledendag in Pairi Daiza.

Na ontvangst van de toegangsticketten, de groene bandjes voor de barbecue, onze quiz en leuke gadgets voor het geval het zonnetje toch zou komen piepen, verkenden onze leden het mooiste dierenpark van Europa.

Lees meer en bekijk de foto's.

Webinar 'Tips & tricks in Adobe, Photoshop & Indesign

Vincent Van der Meeren, Training & Application Specialist van Lab9 verzorgde dit webinar voor een 40-tal leden.

Tijdens dit webinar liet hij ons kennis maken met verborgen technieken waardoor je efficiënter en vooral non-destructief aan de slag kan in Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. 

Je kan het webinar via deze link integraal herbekijken.

PrintBar Limburg & Vlaams-Brabant - 21/04/2022

Op donderdag 21 april 2022 trokken we richting Genk om er de erfgoedrijke site C-Mine te ontdekken. De Limburgse en Vlaams-Brabantse leden werden er ontvangen door een heerlijk lentezonnetje vergezeld van een glaasje en enkele hapjes. In de schaduw van de historische schachtbokken op het ruïneplein startte de gids de rondleiding door het Energiegebouw.

Lees meer en bekijk de foto's.

Algemene Vergadering - 24/03/2022

Na twee jaar konden we eindelijk onze Algemene Vergadering laten doorgaan in het Industriemuseum te Gent. In totaal mochten we 115 gasten verwelkomen.

Lees meer over de AV en bekijk de foto's. 

Workshop Kleuren en Grafische Trends - 09/12/2021

Op 9 december ging ons eerste editie van de workshop ‘Kleuren en grafische trends’ door. Presentator van dienst was Patrick Toebosch van de Catena Company, een opleidingscentrum voor brandowners die zelf willen instaan voor hun visueel marketingmateriaal.

Lees meer over de workshop en bekijk de foto's.

PrintBar Brussel & Wallonië - 21/10/2021

Op 21/10 ging onze 3de PrintBar van start in de ‘Gudule Winery Brussels’. De Gudule wijnen, genoemd naar de beschermheilige van Brussel ‘Goedele’,  zijn biowijnen die geproduceerd worden in een wijnhal, Brussel stad, door Thierry Lejeune, ex-drukker. De druiven worden aangeleverd door bevriende wijnbouwers uit Frankrijk, Italië, ...

Lees meer en bekijk de foto's.

Webinar 'Telewerken' - 'Grensarbeiders & professionele verplaatsingen' - 26/02/2021

Tijdens dit praktische webinar, i.s.m. Easypay Group werden de verplichtingen i.v.m. telethuiswerk,   grensarbeiders en professionele verplaatsingen uitgebreid toegelicht.

Workshop Social Media - 21/09/2021

Op 21/9 mochten we 15 Febelgra-leden verwelkomen op onze 1ste Franstalige social media workshop in Forem Cepegra te Gosselies. Deze workshop werd gegeven door Jean-Francois Lehmann, van Compourvous. Een bedrijf dat sinds 10 jaar actief is in het opleiden van bedrijven in dit domein.

Lees meer over de workshop.

PrintBar West-Vlaanderen - 16/09/2021

Op 16 september nam een persoonlijke gids 40 Febelgra-leden mee naar het land van het goede leven.  Midden in de Westhoek, op een steenworp van Tyne Cot Cemetry, doken we het museum in van De Oude Kaasmakerij. 

Lees meer en bekijk de foto's van de tweede PrintBar.

PrintBar Oost-Vlaanderen - 09/09/2021

Op 9 september kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen Febelgra-leden afgezakt voor de eerste PrintBar editie.

Lees meer over de gezellige avond en bekijk de foto's.

Webinar Groen en grafisch in de praktijk - 16/06/2021

Milieu- en omgevingsdeskundige Katrien Ponnet bracht verschillende thema's aan bod zoals voor- en nadelen van de permanente omgevingsvergunning, bodemactua, toezicht en controles. Ook exploitatie- en vergunningsvoorwaarden, de best beschikbare technieken en de uitdagingen daarbij voor de grafische sector staan op het programma. De opname van het webinar is op aanvraag te verkrijgen.

Webinar De optimalisatie van uw webshop - 04/05/2021

Sinds Corona doen nog meer en meer consumenten hun aankopen digitaal, ook voor wat betreft hun drukwerk. Vandaar het belang van een goede webshop. Als doorwinterde e-commerce coach legde Maarten Deboo van Baldwin in dit webinar de do’s en don’ts uit om tot een goede webshop te komen binnen de grafische sector. Klik op deze link voor het webinar.

Webinar Uurkostprijs-berekening - 22/04/2021

Op donderdag 22 april 2021 organiseerde Febelgra het webinar ‘Uurkostprijs-berekening’
gepresenteerd door Marc Mombaerts. Met bijna 70 aanwezigen was dit een groot succes. Heeft u het webinar gemist? Dan kan u het via deze link herbekijken.

Webinar Colormanagement - 16/03/2021

In onze sector weten we maar al te goed hoe belangrijk de juiste kleur is van het drukwerk. Om tot perfecte resultaten te komen zijn er verschillende aandachtspunten waar men rekening mee dient te houden. Tijdens het webinar ‘Color management’ gepresenteerd door Fons Put van het VIGC, werd hierop dieper ingegaan. Via deze link kan u het webinar nogmaals bekijken.

Webinar The Power of Print - 27/10/2020

Desondanks een daling van drukaanvragen o.a. door de komst van het digitale is er ruimte
voor innovatie en groei. M.a.w. er is nog perspectief voor de grafische sector. Ulbe Jelluma, managing director van Print Power licht dit hier verder toe.

Webinar The offer you can't refuse - 22/09/2020

Het afgelopen decennium werd gekenmerkt door de introductie van 4G, sociale media en mobiele diensten. Deze technologieën hebben geleid tot een verandering op het gebied van klantervaring. Klanten verwachten gebruiksgemak, vriendelijk en empathisch personeel, omnichannel diensten en concurrerende prijzen. In zijn presentatie licht Steven Van Belleghem toe hoe je dankzij slimme technologie en menselijke energie een positief verschil kan maken naar je klanten toe.