Evenementen

Febelgra organiseert op regelmatige basis events en workshops over onderwerpen die haar leden aanbelangen. Leden worden hierop officieel uitgenodigd met een uitnodigingskaart en/of via email. Vanaf nu dient u zich als lid op elk evenement in te schrijven via deze website. U ontvangt dan meteen een bevestiging van uw inschrijving.

De events zijn meestal gratis, tenzij anders vermeld.

Suggesties voor events zijn ook steeds welkom aan het adres van ann.kestens@febelgra.be

Voorbije evenementen

PrintBar Oost-Vlaanderen - 09/09/2021

Op 9 september kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen Febelgra-leden afgezakt voor de eerste PrintBar editie.

Lees meer over de gezellige avond en bekijk de foto's.

Webinar Groen en grafisch in de praktijk - 16/06/2021

Milieu- en omgevingsdeskundige Katrien Ponnet bracht verschillende thema's aan bod zoals voor- en nadelen van de permanente omgevingsvergunning, bodemactua, toezicht en controles. Ook exploitatie- en vergunningsvoorwaarden, de best beschikbare technieken en de uitdagingen daarbij voor de grafische sector staan op het programma. De opname van het webinar is op aanvraag te verkrijgen.

Webinar De optimalisatie van uw webshop - 04/05/2021

Sinds Corona doen nog meer en meer consumenten hun aankopen digitaal, ook voor wat betreft hun drukwerk. Vandaar het belang van een goede webshop. Als doorwinterde e-commerce coach legde Maarten Deboo van Baldwin in dit webinar de do’s en don’ts uit om tot een goede webshop te komen binnen de grafische sector. Klik op deze link voor het webinar.

Webinar Uurkostprijs-berekening - 22/04/2021

Op donderdag 22 april 2021 organiseerde Febelgra het webinar ‘Uurkostprijs-berekening’
gepresenteerd door Marc Mombaerts. Met bijna 70 aanwezigen was dit een groot succes. Heeft u het webinar gemist? Dan kan u het via deze link herbekijken.

Webinar Colormanagement - 16/03/2021

In onze sector weten we maar al te goed hoe belangrijk de juiste kleur is van het drukwerk. Om tot perfecte resultaten te komen zijn er verschillende aandachtspunten waar men rekening mee dient te houden. Tijdens het webinar ‘Color management’ gepresenteerd door Fons Put van het VIGC, werd hierop dieper ingegaan. Via deze link kan u het webinar nogmaals bekijken.

Webinar 'Telewerken' - 'Grensarbeiders & professionele verplaatsingen' - 26/02/2021

Tijdens dit praktische webinar, i.s.m. Easypay Group werden de verplichtingen i.v.m. telethuiswerk,   grensarbeiders en professionele verplaatsingen uitgebreid toegelicht.

Webinar The Power of Print - 27/10/2020

Desondanks een daling van drukaanvragen o.a. door de komst van het digitale is er ruimte
voor innovatie en groei. M.a.w. er is nog perspectief voor de grafische sector. Ulbe Jelluma, managing director van Print Power licht dit hier verder toe.

Webinar The offer you can't refuse - 22/09/2020

Het afgelopen decennium werd gekenmerkt door de introductie van 4G, sociale media en mobiele diensten. Deze technologieën hebben geleid tot een verandering op het gebied van klantervaring. Klanten verwachten gebruiksgemak, vriendelijk en empathisch personeel, omnichannel diensten en concurrerende prijzen. In zijn presentatie licht Steven Van Belleghem toe hoe je dankzij slimme technologie en menselijke energie een positief verschil kan maken naar je klanten toe.