FESPA

FESPA is de internationale organisatie voor zeef- textiel- en digitale druk.

Ze werd opgericht in 1962 en stond oorspronkelijk voor “Federation of European Screen Printers Association”. Op vandaag zijn nationale organisaties uit 37 landen aangesloten bij Fespa en heeft men door de opkomst van het digitaal printen de scope uitgebreid naar screenprinting, digital printing en textile printing

FESPA België (www.fespa.be) maakt via Febelgra (www.febelgra.be) deel uit van het internationale FESPA-netwerk (www.fespa.com).

Het internationale FESPA-netwerk (www.fespa.com), is hoofdzakelijk bekend van de beurzen en evenementen op het gebied van visuele communicatie wereldwijd. De volgende FESPA Global Print Expo vindt plaats in Berlijn  van 31 mei tot 3 juni 2022.

Fespa Global Print Expo 31 mei - 3 juni 2022 Berlijn

FESPA Global Print Expo 2022 is Europa's grootste internationale printbeurs. Honderden exposanten zullen er hun nieuwste innovaties en productlanceringen presenteren voor de digitale en zeefdruksector voor grafische toepassingen, bewegwijzering, decoraties, verpakkingen, industriële en textiele toepassingen. De bezoekers kunnen er kennis delen, nieuwe trends ontdekken, investeren in nieuwe machines of verbruiksartikelen en de verschillende toepassingen ontdekken die kleur tot leven brengen!

Als Febelgra-lid krijg je GRATIS TOEGANG tot deze expo door je vooraf te registreren en deze actiecode in te geven: ACN03 op de volgende link: https://www.fespaglobalprintexpo.com/why-visit/club-fespa-members-only

Je krijgt dan automatisch ook toegang tot CLUB FESPA, waar je collega-drukkers kan ontmoeten.

Actualiteit

FESPA België

Fespa Belgïe werd opgericht door 16 bedrijven uit de print- en sign markt. Met als missie:

  • Bedrijven meer Belgisch te doen kopen
  • De samenwerking tussen print en sign te stimuleren
  • Te innoveren en automatiseren
  • De nieuwste informatie te delen
  • Internationale klanten aantrekken
  • Een label aanbieden als erkend sign/printbedrijf
  • Groepsaankopen bevorderen

Voor meer uitleg: www.fespa.be

FESPA Print Census

De FESPA Print Census is een uniek wereldwijd onderzoeksproject dat om de paar jaar marktinformatie verzamelt en deelt. Het is een centrale pijler van ons investeringsprogramma voor de industrie, ontworpen om onze wereldwijde gemeenschap op de hoogte te houden van trends in de industrie en om een barometer te zijn van het welzijn van de industrie.

Het volledige rapport van de Print Census 2018 is gratis beschikbaar voor al onze leden. Niet leden kunnen deze studie, mits betaling, aanvragen bij ann.kestens@febelgra.be.