FESPA

FESPA is de internationale organisatie voor zeef- textiel- en digitale druk.

Ze werd opgericht in 1962 en stond oorspronkelijk voor “Federation of European Screen Printers Association”. Op vandaag zijn nationale organisaties uit 37 landen aangesloten bij Fespa en heeft men door de opkomst van het digitaal printen de scope uitgebreid naar screenprinting, digital printing en textile printing

Een paar maanden geleden zag FESPA België het daglicht. FESPA België (www.fespa.be) zit onder de vleugels van FEBELGRA.

Het internationale FESPA-netwerk (www.fespa.com), is hoofdzakelijk bekend van de beurzen en evenementen op het gebied van visuele communicatie wereldwijd. De volgende FESPA Global Print Expo vindt plaats in Madrid van 24 tot 27 maart 2020.

Actualiteit

FESPA België

Fespa Belgïe werd opgericht door 16 bedrijven uit de print- en sign markt. Met als missie:

  • Bedrijven meer Belgisch te doen kopen
  • De samenwerking tussen print en sign te stimuleren
  • Te innoveren en automatiseren
  • De nieuwste informatie te delen
  • Internationale klanten aantrekken
  • Een label aanbieden als erkend sign/printbedrijf
  • Groepsaankopen bevorderen

Voor meer uitleg: www.fespa.be

FESPA Global Print Expo - Madrid - 24 tot 27 maart 2020

Laat u van 24 tot 27 maart 2020 inspireren op de FESPA GLOBAL PRINT EXPO die zal plaatsvinden in het IFEMA Exhibition Centre in Madrid.  Hier komt de wereld van Print & Sign helemaal tot leven.  Maak er kennis met al de nieuwe technieken en ontwikkelingen binnen onze sector op meer dan 700 standen.

FESPA België wil al zijn leden tijdens deze expo uitnodigen op een Belgisch ‘event’. Meteen een ideale gelegenheid om kennis te maken met FESPA België en uw netwerk uit te breiden. 

FESPA Print Census

De FESPA Print Census is een uniek wereldwijd onderzoeksproject dat om de paar jaar marktinformatie verzamelt en deelt. Het is een centrale pijler van ons investeringsprogramma voor de industrie, ontworpen om onze wereldwijde gemeenschap op de hoogte te houden van trends in de industrie en om een barometer te zijn van het welzijn van de industrie.

Het volledige rapport van de Print Census 2018 is gratis beschikbaar voor al onze leden. Niet leden kunnen deze studie, mits betaling, aanvragen bij ann.kestens@febelgra.be.