Graphius Group versterkt haar label- en vouwkartondivisie ‘Etiglia’ met overname

Gent, Oostende - 27 mei 2021

Teneinde haar positie in de markt van de vouwkartonnen verpakkingen te versterken doet Febelgra-lid Graphius Group een acquisitie van Drukkerij Lowyck in Oostende die de laatste jaren een forse uitbouw in industriële kartonnageactiviteiten voor food en non-food had gerealiseerd.

De site in Oostende blijft operationeel onder leiding van Steven en An Lowyck en alle verwerking van vouwkarton van de groep zal daar worden gecentraliseerd onder de vlag Etiglia Packaging. Met deze acquisitie gaat geen jobverlies gepaard,  alle 25 werknemers blijven aan boord.
 

Voortaan heeft Etiglia twee productiesites, Etiglia Labels in Beersel en Etiglia Packaging in Oostende. 

Graphius Group voorziet voor Etiglia de komende 2 jaar een investeringsprogramma van 4 mio euro in de verdere uitbouw en automatisering van de drukkerij, stans- en vouwplakafdeling.  

Een R&D afdeling wordt opgestart en belast met de zoektocht naar kartonnen alternatieven voor plastics die op heden nog vaak in verpakkingen wordt gebruikt. Deze ecologische benadering kadert in de algemene visie rond duurzaamheid binnen Graphius Group.

Denis Geers, CEO Graphius Group: “De overname van Lowyck is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van Etiglia. Voortaan kunnen we de integrale verwerking van vouwkarton in huis waardoor we naast een forse uitbreiding van onze productiecapaciteit een betere service kunnen bieden aan onze klanten.”

Steven Lowyck,  CEO Drukkerij Lowyck:  “Als middelgrote speler is het niet evident om permanent te investeren in meer performant materiaal en met de overname door Graphius Group weten we de continuïteit voor onze klanten en medewerkers op lange termijn te verzekeren.”

Etiglia is de label- en vouwkartondivisie van Graphius Group en heeft haar activiteiten in Beersel (Etiglia Labels)  en nu ook Oostende (Etiglia Packaging).

Drukkerij Lowyck is actief in de productie van zowel commercieel drukwerk als vouwkartonnen verpakkingen zoals snackbakjes, bakjes voor fruit en groenten, sleeves, pralinedozen, etc.

Commercieel drukwerk zal verder lopen onder de naam Drukkerij Lowyck, vouwkarton onder Etiglia Packaging.
 

Bij Graphius Group werken 450 FTE’s

Bij Lowyck werken 25 FTE’s.

 

Meer info:

Dhr. Denis Geers  - 09 251 05 75 – denis.geers@graphius.com
Dhr. Steven Lowyck - 059 33 33 99 – steven@lowyck.com