NEWSFLASH 06/07/2021 - Nieuwe dienstverlening Preventie & Veiligheid

Sociaal

De druk is hoog, maak er werk van!

Stel: één van uw werknemers is het slachtoffer van een ernstig arbeidsongeval met blijvende arbeidsongeschiktheid. Dan krijgt u ongetwijfeld de Arbeidsinspectie op bezoek, die zal nagaan of uw bedrijf  alle nodige preventiemaatregelen heeft genomen om dergelijk ongeval te voorkomen. Is dit niet het geval, dan riskeert u als werkgever sancties en torenhoge boetes.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe een gebrekkig preventiebeleid in het algemeen leidt tot hogere kosten.

Vanaf het moment dat u als bedrijf 1 werknemer in dienst heeft, moet een interne dienst voor preventie en bescherming (IDPB) opgericht worden. Daartoe beschikt elke werkgever over minstens één interne preventieadviseur (IPA) die de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPB) binnen het bedrijf vertegenwoordigt. Indien er minder dan 20 werknemers in dienst zijn, kan de werkgever deze functie echter zelf uitvoeren. In elk geval moet er een preventiebeleid zijn.

Om uw preventiebeleid en uw verantwoordelijkheden inzake veiligheid op het werk optimaal te ondersteunen, ging Febelgra een partnership aan met INNIwise, dé praktische online toolkit voor de preventieadviseur

Als  Febelgra lid kan u hierdoor voordelig gebruikmaken van :

1. Praktische tools

Modelformulieren, checklists, instructiekaarten,… zijn ter beschikking van de abonnee. Een aantal modeldocumenten zijn zelfs direct bruikbaar binnen de grafische sector, zoals in het voorbeeld onderaan deze pagina.

2. De community

Dit is een virtuele ontmoetingsplaats voor preventieadviseurs waar men kan leren van elkaars preventiebeleid. Een rijke bron van inspiratie.

3. Een panel van experten

U kan een specifieke vraag waar u geen antwoord op vindt, voorleggen aan een panel van specialisten.

4. Een databank met de actuele wetgeving

De regelgeving is complex en verandert snel. Met deze tool blijft u steeds up-to-date.

 

Als Febelgra-lid kan u nu een beroep doen op deze handige tool en exclusief genieten van:

  • Een gratis proef abonnement gedurende 14 dagen
  • Een korting van maar liefst 20 % op het jaarabonnement

Om van deze voordelen te genieten, dient u enkel een Febelgra-INNIwise aanmeldingsformulier te ondertekenen.

Voor meer info over het voordeeltarief en het abonnement : contacteer marisa.bortolin@febelgra.be (tel. ) of rechtstreeks rachel.retica@innigroup.com (tel. 056 36 32 09) met vermelding van uw Febelgra lidmaatschap.

 

Voorbeeld van een veiligheidsinstructiekaart voor het gebruik van Isopropanol: