PrintBar Oost-Vlaanderen - 09/09/2021

Op 9 september kwamen uit alle hoeken van Vlaanderen Febelgra-leden afgezakt voor de eerste PrintBar editie.  

Na een warm ontvangst nam de gids ons mee doorheen het eclectische landschap van het park voor een exclusieve rondleiding. Na de Tweede Wereldoorlog werd het Kasteel van Beervelde gesloopt om plaats te maken voor een modernere en comfortabelere villa, enkel de kelders bleven bewaard. In die kelder gaf Graaf Charles de Kerchove de Denterghem in 1966 kunstenaar Raveel de opdracht om de wanden te beschilderen, dit om voor zijn zonen een recreatieruimte te creëren waar ze vrienden en kennissen konden ontvangen.

Het was Raveels opzet om de bezoeker actief te laten deelnemen aan de kunst door de gehele keldergangen te gebruiken. Hij integreerde optische illusies, zoals het schilderen van een nieuwe plint op de muur en het gebruik van spiegels, om de indruk te wekken dat de gangen ruimer zijn dan in werkelijkheid. Daarnaast moest men ook vanuit gelijk welke plaats in de gang een fragment van het domein kunnen waarnemen, om een harmonieus geheel te vormen.

Na de rondleiding openden Marc Vandenbroucke, General Manager, en Guy De Blieck, voorzitter van de Raad van Bestuur Oost-Vlaanderen, het buffet met een korte speech. In de charmante sferen van het koetshuis en de ondergaande zon, sloten we de avond af met een gezellig netwerkmoment.

We kunnen spreken van een meer dan geslaagde start en kijken uit naar de toekomstige PrintBars.