Dataline neemt ERP-software over van de Finse groep Loiston

Commercieel

Dataline heeft recent Arkki, ERP-softwareoplossing voor administratie in printproductiebedrijven, overgenomen van de Finse groep Loiston. Met deze overname zet Dataline een belangrijke stap om zijn positie in de Nordics te versterken.

Arkki: een solide en betrouwbare softwareoplossing

Al meer dan 30 jaar heeft Arkki ERP een sterke reputatie bij Finse printproductiebedrijven. Arkki biedt een oplossing voor calculatie, administratie- en productieworkflows, financieel beheer en rapportering en dit vooral voor drukkerijen en uitgeverijen. Arkki laat zich vlot integreren in andere software en is eveneens beschikbaar als cloudoplossing.

Loiston’s steun

Loiston is het neusje van de Finse zalm wat ontwikkelaars van diverse verticale ERP-toepassingen betreft. Het voltallige Loiston team staat achter de overname en ondersteunen Dataline in hun ambities.

Hanne Strandvall-Oliva, CEO van Loiston, verklaart: “"Bij Loiston hebben we altijd het belang van onze klanten voor ogen. Deze keer realiseerden we ons dat het de beste optie was om samen te werken in deze nichesector met een innovatieve partner als Dataline. Onze samenwerking zal leiden tot schaalvoordelen op de markt, waar onze huidige klanten en de hele grafische en printindustrie in Finland de komende jaren enorm van zullen profiteren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze grafische klanten in de juiste handen zijn en dat de toekomstige ontwikkelingen van Dataline onze klanten ten goede zullen komen. Wij werken als partners met Dataline samen om een naadloze overgang te garanderen en hun reis in Scandinavië te begeleiden.”

Beide partijen zijn niet alleen toonaangevende softwareontwikkelaars, maar hebben ook een wederzijds belang bij het bevorderen van duurzaamheid.Tegenwoordig is de milieu-impact van de grafische industrie een grote bekommernis voor printproducenten, substraat- en papierleveranciers en eindgebruikers. Daarom focust Dataline zijn softwareontwikkeling hierop en met resultaat: in 2023 mocht Dataline - voor de 5de keer op rij - de European Digital Press Award  in ontvangst nemen, deze keer voor de MultiPress CO2-calculator. Hiermee kan op het niveau van elke offerte en elk order de CO2-uitstoot van een drukwerkopdracht zeer precies beschreven worden.

Dataline in Finland en in Europa

Dataline heeft al een mooie klantenportefeuille in Finland opgebouwd met onder andere één van Finlands grootste grafische bedrijven: Punamusta.

De ERP/MIS-software van Dataline - MultiPress - wordt er dagelijks gebruikt door meer dan 300 medewerkers in 6 vestigingen van de 600 werknemers tellende uitgeverij en printproductiegroep Punamusta. Doorheen heel Europa telt Dataline meer dan 1.000 installaties in 26 landen met meer dan 10.000 dagelijke gebruikers van deze software. 

Een nieuw hoofdstuk voor Arkki

De medewerkers in de Arkki-divisie blijven de klanten ondersteunen zullen hun expertise inzetten om MultiPress in de Finse grafische industrie verder te begeleiden. 

Voor bestaande Arkki-klanten verandert er niets: samen met de huidige specialisten binnen Loiston zal Dataline bestaande klanten blijven ondersteunen. In de toekomst krijgen de huidige Arkki-klanten de mogelijkheid om een gratis klantspecifieke analyse te ontvangen om te zien of er binnen de oplossingen van Dataline een beter alternatief kan worden gevonden dat beter aansluit bij de behoeften van de klant.

De uitwisseling van expertise en de versnelling van innovatieve ontwikkelingen komt alle klanten ten goede. Met de toevoeging van de Arkki-gebruikers aan de klantenportefeuille, zet Dataline een nieuwe strategische stap vooruit. Zo komen ze tegemoet aan de behoeften van printproductiebedrijven in de Noord-Europese markt en groeien ze in gebieden waar de vraag naar moderne ERP-oplossingen duidelijk aanwezig is.

Dirk Deroo, CEO van Dataline, benadrukt het belang van de Arkki overname: "Onze visie op Europese groei in de grafische productiesector blijft onverminderd sterk. We streven naar uitbreiding in markten waar innovatieve softwareoplossingen een verschil kunnen maken. De Finse grafische industrie behoort tot de top van Europa, en de overname van Arkki past perfect in deze visie."