Grafische industrie

Update grafische sector

Sleept jouw grafische creatie de Henry van de Velde Award 23 in de wacht?

De meest prestigieuze design awards van België zijn er weer, en misschien zijn ze wel op zoek naar jou. 

Lees meer.

Grafische Groep Matthys stelt externe Algemeen Directeur aan

Met het oog op het verder uitbouwen van de toekomst van het familiebedrijf Grafische Groep Matthys hebben Pascal, Erik, Filip en Davy Matthys, beslist om de algemene leiding in handen te geven van Vincent Servais. 

Lees meer.

Onze voorzitter aan het woord in de VBO podcast

In de podcast Let’s Talk, heeft het VBO elke laatste donderdag van de maand afspraak met een sleutelfiguur uit ondernemend België. Ze gaan er op zoek naar de mens achter de topvrouw of -man. Luister naar Denis Geers, CEO van de drukkerijgroep Graphius, een niet te miskennen Europese speler.

Lees meer.

European Digital Press Awards 2021: Dataline Solutions bekroond met twee prestigieuze awards

Na het succes op de European Digital Press Awards van 2019 en 2020, neemt onze Partner in Creativity Dataline Solutions dit jaar niet één maar twee prijzen mee naar huis. 

Lees meer.

INNI GROUP stelt nieuwe Sales & Marketing Director aan

INNI GROUP is verheugd om Steven Vandevoorde per 1 februari 2022 aan te stellen als nieuwe Sales & Marketing Director. Hij volgt David Tielemans op in deze functie.

Lees meer.

DPG Media wil Lokerse drukkerij EPC sluiten

DPG Media België kondigt vandaag de intentie aan om haar drukkerij Eco Print Center (EPC) in Lokeren te sluiten. Onder meer Het Laatste Nieuws en De Morgen worden er gedrukt, de drukkerij stelt 63 arbeiders en 15 bedienden te werk. 

Lees meer.

November boekenmaand gaat van start

Wie dacht dat na het faillissement van de Boekenbeurs de boekenwurm aan zijn lot zou worden overgelaten had het goed mis. November blijft de boekenmaand bij uitstek, met dank aan Boektopia en LEES! Het boekenfestival.

Lees meer.

Drukkerij Bosmans zet in op duurzaam produceren

Men heeft recent geïnvesteerd in machines die verpakkingen duurzaam produceert. De drukkerij speelt daarmee in op de stijgende vraag naar ecologische verpakkingen. Daarnaast lanceerden ze ook hun nieuwe website Boxmans.be

Lees meer.

Quiz: Van letterzetter tot grafisch ontwerper

De september editie van onze First Impression neemt je mee doorheen de typografische geschiedenis, maar jij kan nu al jouw kennis testen! 

Doe de quiz hier.

VRT laat het boek niet los

De komende maanden heeft de VRT heel wat plannen rond boeken op stapel staan. Daarmee benadrukt de publieke omroep dat ze het boek niet loslaat.

Lees meer.

Sappi Europe trekt papierprijzen omhoog

Sappi Europe kondigt een prijsverhoging aan voor al zijn houtvrij gestreken, ongestreken en mechanisch gestreken papierkwaliteiten met niet minder dan 10% voor alle Europese markten.

Lees meer.

Grondstofprijzen stijgen fors

Al dan niet in samenhang met covid-19 stellen we recent belangrijke prijsverhogingen vast van bepaalde grondstoffen. We doen een oproep om deze stijging marktconform aan te pakken.

Lees meer.

Igepa Belux zet groeipad verder met overname

Igepa Belux koopt Seynhaeve Plastics uit Hooglede. De overname-overeenkomst voorziet dat op 1 juli 2021 Igepa Belux alle activiteiten, klanten, stock, machines van Seynhaeve Plastics en het voltallige personeel overneemt.

Lees meer.

Drukker in de top 10 van hoogste uurlonen bij arbeiders

De toplonen voor arbeiders situeren zich met 8 op 10 overduidelijk in de bouwsector maar onze sector staat de pronken op een mooie 5e plaats.

Lees meer

Graphius Group versterkt haar label- en vouwkartondivisie ‘Etiglia’ met de overname van Drukkerij Lowyck.

Teneinde haar positie in de markt van de vouwkartonnen verpakkingen te versterken doet Febelgra-lid Graphius Group een acquisitie van Drukkerij Lowyck in Oostende die de laatste jaren een forse uitbouw in industriële kartonnageactiviteiten voor food en non-food had gerealiseerd.

Lees meer.

Daddy Kate neemt drukkerij DV3 over

Daddy Kate breidt uit door de overname van DV3 in Overijse. De vestiging in Overijse sluit de deuren, maar de werknemers kunnen in Sint-Pieters-Leeuw terecht.

Lees meer

Drukkerij Puntgaaf breidt uit

De West-Vlaamse drukkerij doet twee overnames en gaat zich daarbij vestigen in Vichte. Zaakvoerders Jo Vandenbulcke en Johan Vercruysse nemen Vanoverbeke uit Vichte en het Brugse Beyaert Press over.

Lees meer

Studio PeetersWillems laat Belgische atleten schitteren tijdens de Olympische Spelen

In navolging van de designs die gemaakt werden voor de snelschaatsers op de vorige olympische Winterspelen in Korea heeft Studio PeetersWillems de nieuwe sportswear-lijn van de Belgische atleten voor Tokio mogen uittekenen. 

Lees meer

NV-A wil subsidies voor krantenbedeling stopzetten

N-VA wil niet dat bpost nog langer subsidies krijgt voor het verdelen van kranten en magazines. “Het gaat om 850 miljoen euro illegale staatssteun”, meent de oppositiepartij. Lees meer

 

Ikea stopt met papieren catalogus

Na 70 jaar van publicatie zal het Zweedse concern Ikea zijn beroemde meubelcatalogus niet meer drukken. De meubelgigant ziet dat het belang van de papieren catalogus afneemt. De reden hiervoor is dat steeds meer klanten via het internet kopen. Lees meer

Meerwaarde van print

De meerwaarde van het drukken van print wordt weer belangrijk en de industrie evolueert mee met zijn tijd.  Lees meer 

Ongeadresseerd drukwerk, stand van zaken in Europa

Tijdens de Directors Conference van Intergraf wisselden de Europese grafische federaties gegevens uit mbt de invoering van een mogelijke opt-in (JA/JA) door verschillende overheden. Lees meer

Consumenten houden van print

Nieuw onderzoek gepubliceerd door Two Sides leert dat 69% van de consumenten een voorkeur heeft voor het gedrukte boek, 61% prefereert de gedrukte magazines en 54% de gedrukte dagbladen boven de digitale versie.

Deze studie werd uitgevoerd bij 6000 consumenten in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Finland, Noorwegen, Zweden en de UK. Lees meer

Kinderen houden ervan om tijdschriften te lezen

De mediastudie uitgevoerd bij kinderen in 2019 toont dat het lezen van tijdschriften, strips of boeken nog altijd één van het meest favoriete tijdverdrijf is bij kinderen in Duitsland. Lees meer.

Drie eeuwen grafische industrie in het Industriemuseum

Ontdek de gloednieuwe én uitgebreide drukkerijafdeling van het Industriemuseum. De afdeling neemt u mee naar de drukkerijen van weleer.

Een wervelende reis doorheen drie eeuwen grafische industrie. Van 1750 tot vandaag. Fascinerende foto’s, knap drukwerk, sierlijke letters en imposante drukpersen laten u proeven van de grafische (r)evoluties van de voorbije eeuwen. Geen typische tijdlijn vol historische ijkpunten, maar een interactieve, met verhalen doorspekte expo.

Wenst u meer info, klik dan door naar https://www.industriemuseum.be/nl